Hybride athleten

 Bij Taktikal Fitness geloven wij heilig in het principe van hybride atleten. Onze trainingen zijn dan ook steeds in dit kader opgesteld.

Wat is een hybride atleet?

In de fitness wereld is vaak in hokjes opgedeeld: powerlifter, strongman, bodybuilder, crossfitter,... en hun lichaam is aan de noden van hun sport aangepast. Bij Taktikal Fitness trainen wij naar het voorbeeld van de Special Forces. Deze militairen komen in de meest extreme situaties terecht en moeten op alles voorbereid zijn. Bijvoorbeeld: een teamgenoot is gewond en moet in veiligheid gebracht worden. Deze man heeft zijn uitrusting, rugzak, wapen,... bij en moet snel uit een vuurlinie gebracht worden.

Dat is het principe van een hybride atleet: zo sterk zijn als iemand die 20kg zwaarder is dan jouw lichaamsgewicht en tegelijkertijd de snelheid, explosiviteit en flexibiliteit hebben als iemand die 20kg lichter is dan jouw lichaamsgewicht.


Kracht

Krachttraining gebeurd met zware, lompe en niet-ergonomische gewichten zoals jerrycans, munitiekisten, (tractor) banden, zware zakken,... zoals deze vaak buiten de gym voorkomen. Deze voorwerpen bereiden ons ideaal op de buitenwereld voor waar we maar zelden ideale omstandigheden tegenkomen. Wij geven zeer veel aandacht aan een correcte techniek en bouwen daarna je kracht op. Nadat je kracht op peil is halen wij een plate carrier erbij dewelke we bij je lichaamsgewicht rekenen.


Flexibiliteit & explosiviteit

Flexibiliteit & explosiviteit trainen we met oefeningen zoals horden, hoge objecten waarop je moet springen, sprints,... beginners trainen met lichaamsgewicht waarop de gevorderde atleten trainen met een plate carrier. 


Cardio

Cardio is een belangrijk onderdeel van onze training en zit steeds in eender welke oefening verwerkt. Het domein waarop we trainen heeft ook een ideaal heuvelachtig parkour waar we door lopen, individueel of in team, al dan niet met extra toebehoren zoals plate carriers, jerrycans, munitiekisten,... 


Wij geloven dat de combinatie van deze factoren zorgt voor een uitzonderlijk sterke en snelle atleet aangepast aan de meest uiteenlopende situaties. Heb je interesse om een training mee te volgen? Train dan eens mee elke woensdag en vrijdag van 19:30 tot 21:00 in het fort van Koningshooikt. Of contacteer ons op info@taktikalfitness.com. Hopelijk tot gauw - Hooyah!


Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.