De leukste, (on)ontdekte outdoor trainingsplaatsen in Lier en omgeving.

Fitness verandert continu, zo ook ook onze trainingsgewoonten in tijden van Corona. Met de verplichte sluiting van Fitness centra, gyms, sportscholen in Belgiƫ gaan mensen vaker en vaker hun nabije en minder nabije omgeving verkennen. Zeker wanneer binnenkort het warmere weer gaat terugkomen willen we je graag enkele leuke lokale plekken laten ontdekken. Ken jij volgende plekken al om Outdoor te trainen in de Kempen omgeving Lier, Kessel en Koningshooikt?

Outdoor training woman

1. Taktikal Fitness, Het fort van Koningshooikt, Koningshooikt Lier
Het fort van Koningshooikt hoeft voor de meeste airsofters, 4 x 4 enthousiasten, motocrossers,... geen introductie. Maar nu heeft het fort ook zijn eigen sportschool / gym. Onze groepslessen gaan nu vooral outdoor gegeven worden met corona, maar wij beschikken ook over een volledig functionele uitgerust bunker in het fort. Gevechtsport, krachttraining, bodybuilding, crossfit, personal training & fitness maar ook teambuilding, survival lessen, leadership training en tal van outdoor events behoren tot de mogelijkheden. 

Fort van Koningshooikt
credit foto: fortengordels.be

Je kan als sportieve bezoeker van het fort ook steeds het parcours rondom het Fort Knox volgen voor bijvoorbeeld een mooie wandeling, ruck of looptocht. Voor de joggers, hardlopers en trailrunners: 1 rondje rondom het fort staat gelijk aan 1,3km!

2. Het fort van Lier
Een ander prachtig domein is het fort van Lier, nu gebruikt door de schietvereniging en politie. Deze maakt deel uit van de forten verdedigingsgordel rond Antwerpen. Mooie wandeling waarbij je volledig rond het fort van lier kan wandelen, joggen of hardlopen & aan outdoor training kan doen op de vele leuke plekjes. Neem een kettlebell of dumbbell mee en je trainingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos. Helaas is toegang tot het fort verboden, tenzij met toestemming.

Fort van Lier
Credit foto fortengordels.be
3. De Kleine / Grote Nete Lier / Grobbendonk
Geen onbekende onder menig fietser, jogger of wandelaar. De dijken van de kleine en grote Nete. Deze vloeien samen in Lier en bieden prachtige dijken voor een fiets of wandeltocht. Ideaal om je rugzak aan te doen en te rucken. Prachtige natuur, water en toegankelijkheid maken dit uiteraard een veelbezocht locatie.  Op regelmatige plaatsen zijn er zitbanken voorzien en vuilnisbakken en op sommige plaatsen is er zeker de mogelijkheid om outdoor fitness oefeningen te doen.

Kleine nete
Credit foto Mapio.net4.  Het soldatenbos Lier
Vlak bij Lier, aan de Liersesteenweg vind je het soldatenbos, een bekend wandelpad / bos bij de inwoners van Kessel. Het leent zijn naam aan de activiteiten die Defensie vroeger op dit domein uitvoerde. Vandaag de dag is het echter toegankelijk voor wandelaars. Leuk domein om door te wandelen en eventuele outdoor fitness oefeningen te doen, neem een kettlebell of dumbbell mee in je rugzak en je gaat ongetwijfeld met een leuke workout naar huis.

Soldatenbos
Credit foto RTV.BE
5. Natuurgebied Bist - Kromme Ham te Lier / Kessel
Onbemind stuk natuurgebied, ideaal voor een stevige ruck, hardloop of jog. Er zijn tal van onverharde zijweggetjes van de Bist waar je het bos kan betreden, als je in de Bist het bos ingaat kom je er aan de Kromme Ham terug uit vanwaar je verder verharde wegen hebt. Ideaal voor mensen uit de buurt om outdoor te trainen.  Tal van plekken in het bos waar je outdoor oefeningen kan doen en een leuke workout kan doen.

Bist Kromme ham
Credit foto Route4you6. De Kesselse Heide 
De kandidaten van onze BattleReady class 001 hebben een deel van hun dag doorgebracht op de Kesselse Heide en ze wisten waarom. Dit oeroude landschap is kenmerkend voor de kempen met veel los zand, en lage begroeiing. Onder een hete zomerzon heeft het bijna iets mediterraans. Prachtig landschap met mooie kleuren biedt veel verschillende mogelijkheden voor outdoor training. Helaas is dankzij de toegankelijkheid het een zeer druk bezocht gebied waar je altijd wel iemand zal tegenkomen.

Kesselse Heide
Credit Wikimedia

Heb je zelf nog leuke plaatsen voor outdoortraining, of zijn er plaatsen die we vergeten zijn, laat het ons gerust weten in de comments. Wij vinden het altijd interessant om nieuwe, mooie plekjes in de Kempen of daarbuiten te ontdekken. Onze rugzak staat alvast klaar!

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.