Je hersenen zo sterk maken als een sniper of Special Forces Operator

Mentale topvorm

 We hebben het al een aantal keer gezegd, tactical fitness is in een vorm geraken waarin jouw conditie (fysiek en mentaal) het verschil kan maken tussen leven en dood.  Dit wil zeggen dat je niet enkel dat je  functionele kracht hebt met ijzersterke spieren en een onverwoestbare cardiovasculaire fysiek maar ook mentaal fris en alert bent.

Bereid je voor op een cognitieve test

In veel beroepen zoals bij Defensie, veiligheid, politie, etc ga je dan ook een aantal cognitieve testen moeten doen vooraleer je aan de opleiding mag beginnen. Waarschijnlijk heb je onderstaande test vroeger als kind gedaan of bij de scouts of chiro? Let dan op: Special Forces maakt gretig gebruik van deze oefening om toekomstige Special Forces Operators te testen en hen de juiste cognitieve skills aan te leren.

Het spel is simpel, ook bekend onder KIMS game. Het traint je vermogen om details te observeren en te onthouden en is bijgevolg ook een zeer geliefd spel in de sniper opleiding. Snipers zijn over het algemeen detail gerichte mensen. Het vermogen om details te observeren en te onthouden is dan ook een onontbeerlijke skill voor de sniper. Niet alleen voor hem, maar ook voor jezelf. Stel je ziet een criminele activiteit waarbij je de dader ziet weglopen. In een fractie van een seconde moet je zoveel mogelijk details onthouden die je later aan de hulpdiensten doorgeeft. Welke schoenen had de dader aan? Welke kleur van broek, tshirt, gezichtskenmerken,...

Dit kan je simpelweg trainen door onderstaand filmpje te bekijken. Neem papier bij de hand en wanneer de tekening met items opduikt bekijk je deze zeer aandachtig. Deze tekening zal 20 seconden op je beeld staan. Nadat de foto verdwenen is pauzeer je de video en schrijf je zo gedetailleerd mogelijk alle items op die je je kan herinneren. 

 


Vond jij deze oefening te gemakkelijk? Of had je last met de items opnieuw uit je geheugen te halen? Je zal merken dat wanneer je deze oefening meer doet, deze gemakkelijker zal gaan. Dit is de eerste oefening in de reeks waarvan we de moeilijkheidsgraad opvoeren. Laat ons je score in de commentaar sectie onderaan weten.  

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.