Ben jij zo fit als je (over)grootvader die soldaat in WWII was?

We hebben het allemaal al wel eens gehoord: "dat we zacht geworden zijn". Gelukkig toont een programma zoals Kamp Waes dat er bij onze jeugd zowel mannen als vrouwen toch wel harde en volhoudende mensen bijzitten die meer aankunnen dan dat ze zelf denken. Maar zijn we echt zachter geworden dan vroeger? En heeft onze gepamperde levensstijl invloed op onze algemene conditie? Ontdek het voor jezelf of jij even, meer of minder fit/taai bent dan je (over(over))grootvader.


GI's in monkey bar physical training
Amerikaanse GI's op de monkeybars tijdens PT

Fitness test van het Amerikaans leger

Het amerikaans leger introduceerde voor het eerst een algemene fitness test aan de troepen in 1942. Duizenden mensen werden opgeroepen om te gaan vechten in Wereld Oorlog II en niet iedereen waren voorbereid op de belasting van oorlog. Om de soldaten in vechtshape te krijgen ontwikkelde het leger een fysieke trainingscursus als onderdeel van het Combat Basic Training Course. Deze test bestond uit squat jumps, sit-ups, pull-ups, push-ups en een 33 yard sprint. De nadruk lag op functionele fitness die de kracht, mobiliteit en uithouding zou geven die de taken van een modern slagveld van hen vereisten.

In 1946 werd er een PT Physical Training school opgericht in Fort Bragg met het doel om functionele fitness verder te testen. Het trainingsprogramma en fitness test werd vervolgens opgenomen in de 1946 editie van FM21-20 ofwel de PT manual. In 1953 werd de PT school gesloten en vanaf dat moment begon het leger zich meer te concentreren op aerobische in plaats van anaerobische oefeningen. Gedurende de jaren 60 en 70 werd de fitness aangepast gebaseerd op leeftijd en geslacht.

Later werd een nieuwe fitness test ingevoerd die bestond uit 3 elementen: sit-ups, push-ups en een 2 mijl (3,22km) loop. Aangezien de top schrik had dat slechts 5% van de soldaten deze resultaten kon halen werden de standaarden verlaagd en werden er ook grotere verschillen tussen leeftijd en geslacht vastgelegd.  Deze test is tot op vandaag in gebruik bij het amerikaans leger met aangepast versies ook bij onze defensie.

Afgezien van deze interessante geschiedenis, vragen lezers en beoefenaars van Taktikal Fitness zich ongetwijfeld af hoe zij het zouden doen in vergelijking met hun voorvaders in de WWII fitness test.

Vooraleer we naar de test gaan enkele richtlijnen.
De WWII PT test vraagt dat elke oefening perfect uitgevoerd is. Om een correct beeld te krijgen over je score mag je nooit qualiteit voor quantiteit opofferen.

Er zijn 2 testen, een indoor en outdoor. Neem slechts 1 van de 2,  maar niet beide. De vijfde test van de indoor test heeft twee variaties. Kies er 1.


Doe zelf de fitness test


OUTDOOR FITNESS TEST

1. Pull-ups: (volledig deadhang - kin tot boven de stang)

2. Squat jumps: (ass to the grass, met handen op het hoofd - tot failure )

3. Push-ups: (perfecte vorm, rug recht, test stopt als je niet netjes meer in leaning rest kan staan)

4. Sit-ups 2 mins: (perfecte vorm, handen achter het hoofd, benen gestrekt voor je afwisselend links rechtse elleboog tot aan de knie.)


5. 300 yard 275m sprint: (5 x baan van 55m)INDOOR FITNESS TEST

1. Pull-ups: (volledig deadhang - kin tot boven de stang)
2. Squat jumps: (ass to the grass, met handen op het hoofd)
3. Push-ups: (perfecte vorm, rug recht, test stopt als je niet netjes meer in leaning rest kan staan)
4. Sit-ups 2 mins: perfecte vorm, handen achter het hoofd, benen gestrekt voor je afwisselend links rechtse elleboog tot aan de knie.)
5. Indoor shuttle run (baan van 23meter en voltooi 10 baantjes zo snel mogelijk)
5A. 60 seconden squat thrusts: wanneer het niet mogelijk is om de shuttle run te doen mogen squat thrusts in de plaats gegeven worden. Vanuit volledig gestrekte houding in pomphouding gaan om dan terug recht te staan)

scoretabel training manual
klik voor de grotere versie van de scoretabel uit de FM21 20 van 1946

Even fit als (over(over))grootvader? Doe de test, en post je resultaten in de comments onderaan. En kijk je resultaten na op de scorekaart. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw score!
Sources: 
FM 21-20
Art of Manliness 

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.