SERE training: Survival

Taktikal Fitness SERE training: onze survival cursus leert je de basis overleven in eender welke omgeving; van de natuur tot de stad, van op zee tot in de woestijn. Met de survival cursus in onze SERE training leren wij je basiskennis en zodoende ook je zelfredzaamheid.  Op het outdoor terrein in het fort van Koningshooikt kunnen wij ongestoord onze gang gaan en jullie technieken aanscherpen. Het voordeel is dat je in deze cursus niet enkel leert overleven maar ook creatief oplossingen te zoeken voor allerhande problemen en goed is voor je zelfvertrouwen. Wij geloven in praktische oefeningen te combineren met voldoende achtergrondinformatie. Omdat we onmogelijk alle survival technieken in één dag kunnen gieten gaan we in deze dag uit de SERE opleiding over op de belangrijkste topics.

Zo behandelen we onder andere:

- Psychologie van survival

- Survivalkits

- Eigen MRE maken

- Verschillende types van schuilplaatsen bouwen

- Verschillende manieren van vuur maken

- Water filteren en zuiveren

- Signaleren
Verder krijgt iedere deelnemer de Taktikal Fitness Field Manual Survival basics. Deze dag kan door iedereen van jong en oud gevolgd worden en is 1 van de 5 hoofddelen van onze SERE opleiding. Na voltooiing van alle onderdelen krijgt een deelnemer de felbegeerde SERE badge. SERE bestaat uit Survival, Evasion, Resistance, Escape en is een gevreesd onderdeel in de opleiding van vele militairen. 

Wij hebben een SERE cursus gemaakt voor iedereen, van burgers tot militairen. Tijdens deze cursus leren wij basis survival technieken aan, wij leren je wat te doen wanneer je opgejaagd bent door bv. honden. Wij leren je spoorzoeken, navigeren met kaart en kompas. Wij leren je ook effectieve anti-kidnap technieken en counter criminal technieken. We leren je ontsnappen uit handboeien, ducktape, touw en vele andere technieken. Sommige onderdelen van de SERE cursus zijn dan ook niet voor elke leeftijd geschikt.Op het einde van de SERE cursus is er een praktische test waarbij je al je technieken dient te gebruiken om het einde van de dag succesvol te halen. Deze hele dag zal een simulatie van een ontsnapping uit gevangenschap zijn en gaat door op het fort. De unieke setting geeft hierbij de ultieme kick.Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.