Special Forces krachttraining in tijden van Corona

De gym is niet altijd een optie in tijden van Corona ( Covid-19 ). Met de sluiting van fitnesscentra en social distancing kan jouw (kracht) trainingsschema een serieuze opdoffer krijgen. Hoe pak je dat dan het beste aan. Bij Taktikal Fitness geloven we al in de Special Forces mindset en dat betekent creatief zijn in onzekere tijden.

Soldier carrying wounded soldierDE GYM
Allereerst is het belangrijk om te kijken wat een gym is. Een gym is een moderne simulatie waarin we onze spieren stimuleren zodat we sneller, krachtiger of een beter figuur krijgen. Als we een gym op die manier bekijken kunnen we overal trainen, zolang we onze spieren maar stimuleren. 

RUCKING
DE oefening in het leger wereldwijd is rucking. Rucking is letterlijk wandelen met een (zware) rugzak. Iedereen die een lange mars met een zware rugzak gedaan heeft kan beamen wat voor een workout dit kan zijn. Deze oefening kan je overal doen, in tijden van Corona en Social Distancing. Zoek een rugzak die stevig genoeg is en start met inladen van gewicht (wij gebruiken vuilzakken gevuld met zand die we daarna dicht tapen). We raden aan net zoals in de gym met een licht gewicht te beginnen en het gewicht langzaamaan op te bouwen. Vervolgens ga je een half uur, een uur of langer wandelen, dit kan je ook opbouwen. Je zal versteld staan van de intensiteit en resultaten die je zal zien.

PUSH UPS
Een andere basisoefening in het leger is de push up. Het is een fantastische oefening om je borstspieren, triceps en deltaspieren mee te trainen. Het voordeel van de push up is dat je het aantal repetities kan opvoeren maar je kan evengoed je rugzak aandoen en het gewicht opvoeren. Op die manier kan je overal je krachttraining doen.

PULL UPS
Nog een typische oefening in het leger zijn pull ups. Deze oefening is vaak gebruikt als krachtmeter om te meten hoe sterk je bent ten opzichte van je lichaamsgewicht. Vaak struggelen mensen al met het uitpersen van de eerste 10 pull ups dus dat is een mooi doel om mee te beginnen. Wanneer je 10 pull ups moeiteloos kan doen is het nuttig om ook hier je rugzak te gebruiken. Start met een licht gewicht en bouw ook hier weer langzaam op. De pull up focust zich vooral op je lats of brede rugspieren. Verder krijgen je lats hulp van praktisch elke spier in je rug en ook je biceps. Naar gelang hoe je je grip plaatst kan je zelf focus naar je biceps verschuiven.  

EN LEGDAY DAN?
Back squats met een zware rugzak, frontsquats met een zware rugzak die je voor uit steekt, lunges met een rugzak aan. Geen leg curl machine, zoek een stevige stoel en maak die rugzak vast aan je kuiten? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Laat je vooral niet tegenhouden wanneer de gyms gesloten worden, een simpele rugzak kan je een stevige en volledige krachttraining geven. Improviseer of maak van deze tijd gebruik om extra cardio te doen. Laat ons weten hoe jij je trainingsschema kan volhouden in deze onzekere tijden.

Hooyah!

 


.  

 

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.