Heb jij deze 5 eigenschappen van een Special Forces Operator?

 Google trends tonen aan dat mensen vaak zoeken "Wat moet ik doen om bij de Special Forces te geraken?" Vaak denken mensen;  mijn fysiek is goed genoeg om bij de Special Forces te gaan, maar weten ze niet of ze de juiste mentale skills hebben, en twijfelen ze aan zichzelf.

Wat mensen eigenlijk willen weten is; wat voor karaktereigenschappen hebben deze mensen om door de strenge selectieprocedures van een Special Forces opleiding te geraken maar ook bijvoorbeeld in extreme omgevingen en situaties te excelleren?

sf operator looking trough binoculars


 Hieronder volgen 5 karaktereigenschappen die zo goed als elke Special Forces Operator heeft. Dit is uiteraard niet geschreven in steen; de ene zal een bepaald karaktereigenschap harder hebben dan een andere, maar globaal gezien beschikt elke Special Forces Operator toch in zekere graad over al deze 5 eigenschappen.

1. Stressbestendigheid:

Elke Special Forces operator is stressbestendig. Iemand die door de Special Forces opleiding geraakt heeft bijna een onmenselijke capaciteit om stressvolle situaties te absorberen en door te gaan, en tegelijkertijd eigen emoties tijdelijk uit te schakelen. Een soort van mentale cruise control en daarbij alle emoties uitschakelend die je ervan weerhouden om door te gaan.

2. (Extreme) competitiviteit:

Operatoren haten het om te verliezen. In eender wat, in eender welke situatie. Altijd. Vaak bekijken ze elke gebeurtenis in het leven als een competitie of iets dat overwonnen moet worden. Gaande van de Special Forces opleiding tot de zaterdagochtend garageschoonmaak, of een ommetje joggen met een vriend. Het kan beginnen met een 'we doen het op ons gemak' maar tegen het einde zal er een sprint inzitten, alles-gevend. Er is maar één modus operandi: volle gas. Als je iets doet, doet het beter dan de rest. Er bestaat niet zoiets als een vriendschappelijke match.

3. Zelfredzaamheid:

Operatoren haten het in het algemeen om hulp te vragen. Geloven dat ze alles kunnen wat een ander ook kan, mits genoeg tijd om de taak uit te dokteren. Een toilet veranderen, geen probleem! Electriciteit van het huis opnieuw leggen? Dat is al wat moeilijker maar ik ga dat proberen. Een Iron Man triatlon doen? Eerst even stretchen. Operatoren zijn halsstarrig als het gaat om hun onafhankelijkheid. Ze houden er niet van als mensen zeggen wat ze moeten doen tenzij het om een expert gaat. 

 4. Zelf kritisch:

Terwijl operatoren super zelfzeker lijken, soms tot het punt van arrogantie, zijn ze werkelijk hyper zelf kritisch, altijd denkend aan manieren hoe het beter kan en moet gaan. Dat gaat dan ook over elk punt in hun leven. Ze willen zichzelf altijd verbeteren, en zijn streng naar zichzelf toe wanneer ze bijvoorbeeld niet zo goed als hun buddy zijn met een wapen, of niet zo snel kunnen zwemmen of niet zo snel kunnen lopen. Nooit tevreden zijn met je prestaties, want het kan altijd beter. Hoewel een goede eigenschap als operator kan deze eigenschap tegen je werken in de normale maatschappij.

5. Stoïcijns:

Tijdens de opleiding leren operatoren om niet te klagen en niet te zagen. Dit is een eigenschap dat ze heel hun leven behouden. Leren omgaan met rotte situaties, en na een tijd zelfs uit te blinken in zulke situaties. Vaak met een glimlach en de nodige galgenhumor. Ze komen dan ook vaak in situaties terecht waarin een normale mens nooit verzeild zal geraken.

-

Ongetwijfeld zijn er nog andere kenmerken en karaktereigenschappen maar deze 5 steken er naar mijn mening bovenuit. Herken je sommige eigenschappen in jezelf, of wil je er nog toevoegen. Laat een berichtje achter in de commentaar onderaan. Hooyah!

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.