Fit worden voor defensie

 Je wil werken voor defensie en jezelf goed voorbereiden op je toekomstige carrière of goed presteren  tijdens de fysieke proeven. Misschien wil je zelfs bij de paracommando's of heb je ambitie om bij de Special Forces te gaan. Dan is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden.

Want 80% van alle deelnemers haalt de opleiding van Special Forces niet. Dit wil zeggen dat op 100 mensen er slechts 20 door de selectie komen. Vaak door een verkeerde inschatting of slechte voorbereiding op wat ze te wachten staat. Wil je jouw kansen bij defensie maximaliseren? Train dan ook als een Special Forces Operator. 

Special Forces operator in een gevecht


De meesten mensen trainen zoals een atleet zich traint. Dit wil zeggen, een netjes opgesteld schema in de gym met voldoende rust, een gebalanceerd voedingsschema met voldoende voedingswaarden om je doel te behalen; of dat nu bulken of net te cutten is. En een zeer belangrijke peiler in het worden van een atleet, voldoende slaap zodat je lichaam herstelt is tot de volgende trainingssessie. Dit zijn de bewezen en geteste methodes om fitter, slanker, sterker, meer atletisch,... te worden. Helaas is dit ook exact de reden waarom de helft van de mensen al na een halve dag in de selectie naar huis gestuurd worden.

Als je militair wil worden, moet je trainen als een militair. Klinkt logisch, niet? Een militair rent, ongeacht of het regent, waait of vriest. Hierbij moet hij een bepaalde afstand in een vooraf vastgestelde tijd kunnen afleggen. Daarnaast volgen een batterij burpees, pushups en situps. Ohja, wist je al dat je mag lopen naar de kantine voor lunch. En na de lunch, de stormbaan, dat wil zeggen touwklimmen en allerlei obstakels passeren. Een mars met rugzak, in boots mag niet ontbreken. En naargelang welke tak van het leger zoals bv. de Special Forces mag je blij zijn dat je die dag aan slaap toe komt. En dan breken mensen, wegens onvoldoende voorbereiding.

Wil jij je kansen maximaliseren? 

Dan hebben wij een aantal ideale programma's die je kan volgen:

- Personal training: via onze personal trainings app maken wij voor u een op maat gemaakt schema waar we bepalen wat je huidig operator niveau is en brengen dit vervolgens via de nodige workouts en opdrachten naar een Special Forces Operator Niveau. Hiervoor maken wij gebruik van onze trainingsapplicatie dat beschikbaar is op Desktop, Android en IOS zodoende kunnen mensen die niet in de regio wonen ook genieten van deze training. Voor mensen die uiteraard ter plaatse kunnen komen is er ook personal training in onze bunker te Lier / Koningshooikt mogelijk.


Online personal training tactical fitness


- Groepslessen: uiteraard liggen deze momenteel stil, maar zodra we terug open mogen is er de mogelijk om onze groepslessen bij te wonen. Deze worden gegeven in onze gym te Koningshooikt / Lier in onze bunker op Fort Knox. Daarbij hebben we indoor als outdoor mogelijkheden en tijdens deze groepslessen krijg je effectief training zoals dat in het leger zou gebeuren, met het grote verschil dat wij je begeleiden naar je doel in plaats van een selectie kandidaten over te houden. Daarbij komen krachttraining, conditietraining, bootcamp, teambuilding, persoonlijk leiderschapstraining en diverse challenges aan bod.


Outdoor training terrein Fort Knox Koningshooikt


-Battleready: dit evenement zal opnieuw in 2021 georganiseerd worden. Dit is uiteraard voor diegenen die zichzelf willen testen hoe zij op een Special Forces selectie scoren. Battleready is 1 dag uit NAVY SEAL HELLWEEK, een evenement van ongeveer 11uur waarbij je tot het uiterste van je kunnen getest zal worden. Dit is echter geen hersenloze beatdown van oefeningen, tijdens dit evenement zullen onze drill instructors je coachen om in je "warrior spirit" staat te komen. Uiteraard spreekt het voor zich dat dit enkel geschikt is voor mensen die reeds een goede conditie hebben en geen ernstige medische aandoeningen hebben.

ONTDEK MEER

Drill instructeur battleready special forces selectie simulatie


Vond je dit artikel interessant of ken je iemand die zich aan het voorbereiden is op een functie bij defensie, politie, brandweer, of waar een sterke fysiek en sterke mentale weerbaarheid het verschil tussen leven of dood maken deel dan zeker dit artikel. Alvast bedankt.
Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.