Podcast: Waarom agressie goed voor je is!

 


Vaak denken mensen bij het woord agressie aan geweld: ruid loepen, slaan, materiaal vernielen, overvallen,... Toch zijn agressie en geweld geen synoniemen van elkaar. Meer zelfs, agressie kan positief zijn. We spreken dan over een agressieve mindset. Een agressieve mindset is actie nemen, ondernemen en moeilijkheden overwinnen.

Agressie kan je leren

Die agressieve mindset kan je leren, je hebt de twee uitersten; passief gedrag en agressief gedrag en het hele spectrum daartussen. En net zoals in de gym je spieren traint of tijdens het lopen je conditie traint kan je een agressieve mindset trainen. Dit doe je door elke keer je een moeilijkheid tegenkomt: even stil te staan, en bij jezelf te denken en vervolgens actie te nemen. Jij moet actie ondernemen.

Met een agressieve mindset ga je ook fouten maken, logisch want je neem ook meer risico's omdat je niet effectief beslissingen neemt en daarnaar handelt. Maar fouten maken is ok, daaruit kan je leren en groeien als mens. Een agressieve mindset moet je modus operandi worden, als je merkt dat deze mindset je niet verderhelpt kan je nog altijd een afwachtende houding aannemen. Maar je zal merken dat 8-10 keer je agressieve mindset je voorwaarts catapulteert. Globaal gezien wint een actiegerichte, agressieve mindset het altijd van een passieve afwachtende houding.

Dus doe jezelf een plezier en bij de volgende actie, vraag, keuze die je moet maken. Sta erbij stil, denk er even over na en handel vervolgens. Wij zijn benieuwd om te horen welke veranderingen er in jouw leven gebeuren. Like onze video op Youtube als je dit interessant vond of schrijf je in op onze Youtube kanaal voor meer videos in de toekomst of laat gerust een commentaar achter in het veld hieronder. Hooyah!


Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.