10 tips om je home workout te verbeteren

 De gym in jouw buurt is nog steeds gesloten en ook onze eigen fitness in Koningshooikt is nog steeds dicht maar dat hoeft niet te betekenen dat je home workout niet langer meer on point moet zijn.

We hebben al een aantal leuke berichten gekregen over onze lockdown workout en home workout. Vele geven aan hoe pittig en leuk deze workouts zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat veel van onze workouts geschikt zijn om in kleine ruimtes te doen zonder al te veel materiaal. 

athletic army woman doing home workout

Graag geven we jullie 10 gouden tips mee om jullie eigen home workout op punt te zetten.

1. Creëer een vaste plaats om je home workout te doen. De garage of een plaats waar je even apart van familie (tenzij deze meedoen), telefoons, emails,... is de perfecte plek!

2. Wanneer je kinderen of een partner hebt probeer deze dan te betrekken in je home workout. Op deze manier maak je het leuk voor iedereen of zoals in voorgaande regel, als je even tijd voor jezelf nodig hebt zonder je dan even af voor wat me time.

3. Kies een vast tijdstip per dag voor je workouts, op deze manier is het gemakkelijk om dit vol te houden en  consequent te zijn.

4. Zoek op voorhand even op wat je gaat doen en wat je nodig hebt. Op deze manier verspil je geen waardevolle tijd tijdens je training.

5. Kettlebells of dumbbells zijn de perfecte manier om je training te upgraden. Heb je dit echter niet? Vul een zak met zand en tape deze goed dicht met duct tape (zodat deze geen zand lekt). Maar je kan ook perfect een stevige training doen met lichaamsgewicht.

6. Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt klaarstaat (gewichten, handdoek, water,...) vooraleer je de workout start

7. Als je niet alleen wil trainen en het is niet mogelijk om je training buddy te zien, doe dan samen je workout over videochat.

8. Doe een warmup van 10 minuten waarbij je alle bewegingen van je workout kort overloopt, dit maakt je klaar voor het echte werk.

9. 5 minuten van box breathing vooraleer je aan je workout start zorgt voor voldoende zuurstof in je lichaam en is een goede voorbereiding van je longen voor de actie. Als je niet weet wat box breathing is vind je hier alle info.

10. Maak het leuk! Zet je favoriete workout playlist op en glimlach, ook wanneer je burpees moet doen! 

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.