Gezond ontbijt: zijn proteine shakes goed voor je

Waarom een ontbijt goed voor je is

Ontbijt is en blijft één van de meest overgeslagen maaltijden. Nochtans brengt een goed ontbijt ons energie die we later op de dag kunnen gebruiken. Hoe zorgen we er voor dat we een gezond ontbijt binnenkrijgen? Als je zoals mij, steeds druk bezig bent, is ontbijt klaarmaken vaak het laatste waar je aan denkt. Ontwaken, ochtend workout, studeren en klaar om te werken. Ik laat je kennismaken met mijn ochtendontbijt dat alle voedingsstoffen levert om jouw dag ideaal te starten. Een snel en gemakkelijk ontbijt maar vooral overheerlijk. Geniet ervan!

proteine shakes eiwit eiwitpoeder spieren spiermassa afvallen
Snel en stevig ontbijt nodig? Onderstaande proteine shake geeft je alles wat je nodig hebt!


Proteine shake als ontbijt?

Je maar niet zomaar een proteine shake! Deze shake is gevuld met alle voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken. Als je net zoals ik na het ontwaken een ochtend workout doet, geeft deze proteine shake dan ook nog eens alle benodigde voedingsstoffen. Na een workout slorpen je spieren ook alle voedingstoffen op, dus de eiwitten en andere vitaminen gaan dan ook recht naar waar ze nodig zijn.

Ingrediënten:

 • Eiwitpoeder
 • Magere melk
 • Banaan
 • Kaneelpoeder
 • Goji bessen
 • Lijnzaad
 • Blauwe bessen
In een blender schep je de dosis proteine poeder in zoals aangegeven op de verpakking. Volgens voeg je een hele banaan toe. Voeg kaneel toe naar smaak, kaneel zit boordevol antioxidanten en gaat ontstekingen tegen. Kaneel is heeft ook probiotische eigenschappen en kan het fauna systeem van je darmen verbeteren.  Uiteraard geeft het ook een zeer lekkere smaak aan je eiwitshake. Voeg vervolges een handjevol Gojibessen toe. Als je dit niet kent, Gojibessen staan bekend als superfood en bevatten een hoog aantal antioxidanten, mineralen en aminozuren. Deze kan je gewoon online kopen. Voeg verder nog lijnzaad toe aan de shake (ook hier, overdrijf niet men adviseert max 15gr per dag). Lijnzaad staat ook bekend als superfood en heeft een goede werking op het hart en bloedvaten en zou ook voor minder bloedsuikerschommelingen zorgen. Tenslotte voeg je nog een handvol blauwe bessen toe aan deze gezonde cocktail en uiteraard ook de melk. Blauwe bessen bevatten ook veel antioxidanten en minderalen zoals: magnesium, calcium, ijzer en fosfor alsook vitamine K. Vervolgens goed blenden en uitschenken in een glas. Eet smakelijk!!


Veel voorkomende vragen over proteine shakes

Zijn proteine shakes slecht voor je gezondheid?

Het is een vraag die meermaals terugkomt, zijn proteine shakes en proteine poeder slecht voor je gezondheid. Er is al zeer veel onderzoek gedaan naar proteine shakes en een aantal merken hebben ook al negatief in het nieuws gestaan. Studies op de Harvard Medical School wijzen vooral op de kwaliteit van proteine poeder. Uit onderzoek bleek dat er bij een aantal merken kwaliteitsproblemen waren met kankerverwekkende stoffen en zware metalen. Plant-based proteine poeder kwam zelfs slechter uit deze test dan diegenen die op eierenen melk gebaseerd waren omdat planten zware metalen via de grond opslorpen. Vooraleerst is kwaliteit is dus zeer belangrijk bij het kiezen van je proteine poeder. Ben je niet zeker? Kijk dan zeker alle labels eens na of google eens of jouw eiwitpoeder van goede kwaliteit is. Op de website van Clean Label Project kan je ook het onderzoek nalezen.  Vroeger dacht men ook dat eiwitshakes je nieren aantasten maar ook deze mythe is onderuit gehaald. Mensen met een normale nierfunctie hebben niets te vrezen van eiwitshakes.

Wel iets om over na te denken: als plant-based eiwitten zo hoog scoorden omdat planten zware metalen opslorpen zegt dat uiteraard wel iets over de staat van onze aardbol.

Voordelen van proteine shakes

Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam. Eiwitshakes hebben dan ook 3 functies: spieropbouw, het voorkomen van spierschade en spierherstel. Eiwitten zijn ook essentieel voor het skelet en nog zoveel andere lichaamsfuncties.  Verder helpen eiwitshakes ook met: 

 • Gewichtsverlies
 • Anti-kanker eigenschappen (diegenen die toxic vrij waren)
 • Cholesterol verlagend
 • Astma immuniteit
 • Bloeddruk verlagend plus verminderde hart en bloedvaten aandoeningen
 • Gewichtsverlies bij HIV patienten beperken

Heb jij zelf nog vragen over eiwit, eiwitpoeder,... of misschien zelfs een recept dat we nog niet niet kennen. Post gerust je bericht of vraag in het commentaar veld onderaan of neem contact met ons op via het contactformulier. Wij kijken er steeds naar uit om van onze lezers te horen.

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.