Tactical Fitness meer dan crossfit, powerlifting of cardio

We hebben het er meermaals over gehad hoe tactical fitness een zeer populair fenomeen is in the USA maar nog relatief onbekend bij ons. Ja, hier hebben wij ook militair geïnspireerde workouts en bootcamps maar tactical fitness gaat veel, VEEL verder dan dat! Tactical fit zijn wil dan ook zeggen dat je in een optimale fysieke en mentale staat bent waarbij jouw niveau van fitness het verschil kan uitmaken tussen leven en dood, winnen of verliezen. 

Special forces tactical fitness

Hoe word ik tactical fit?

Er is dus nood aan een aangepaste fysiek naargelang de omstandigheden. Een soldaat die een gewonde kameraad uit de vuurlinie moet trekken terwijl beide hun rugzak en wapens bijhebben heeft nood aan een andere fysiek dan iemand die aan een bodybuilding wedstrijd wil deelnemen of een kampioen powerlifting wil worden. Dat maakt dat tactical fitness training nood heeft aan een progressief resultaatgericht trainingsschema, hiervoor werken we ook volgens het NASM OPT model. Disciplines zoals hardlopen, zwemmen, powerlifting, crossfit, bootcamp, hypertrophie, bodybuilding, cardiovasculaire training, HIIT training... hebben echter allemaal hun doel in tactical fitness. Als je nood aan een bepaalde discipline hebt plannen we deze voor je in, uiteraard progressief en resultaat gericht.

Aan de hand van een fitness assessment gaan wij je dan ook een Tactical fit score geven waarbij we jouw resultaten vergelijken met de gemiddelden van de US NAVY SEALS / Special Forces. Hierbij krijg je een duidelijk beeld hoe jij scoort t.o.v. Special Forces Operators. Indien je zelf de ambitie hebt om SF operator  of in een andere elite pipeline te functioneren, heb je ook een duidelijk beeld of je fit genoeg bent.

Wij testen oa. je cardiovasculair uithoudingsvermogen, piekkracht, krachtvermogen, vetpercentage vs. spiermassa,... Zo zullen je sterke kanten, maar ook minder sterke kanten bovenkomen. We streven om je zwakste punten naar boven te trekken maar evenzeer om je sterke punten nog prominenter uit te bouwen. 
Want jouw unieke eigenschappen maken net dat jij onvervangbaar bent in een team.

Hoe train ik tactical fitness?

Er zijn dan ook veel manieren om Tactical fitness te trainen, zo kan personal training een goede optie zijn. Aan de hand van personal training, dit kan online maar evengoed één op één trainingssessies zijn, kunnen we een schema opstellen waarbij we al jouw zwakke punten wegwerken naar Special Forces niveau. Zo heeft een powerlifter het vaak, maar niet altijd, moeilijker met de looptest. Een mogelijke tactical fitness aanpak zou dan kunnen zijn; training voor behoud van piekkracht met focus op verbeterde cardiovasculaire capaciteit door training en verlaging van vet vs spiermassa. De personal training legt zich toe op jouw ontwikkeling als individu. Deze training is geschikt voor iedereen, van niet-tactical fit tot supersoldaat.

Uiteraard ben je meestal deel van een geheel. Je familie, vriendenkring, collega's op het werk of ben je actief in de SF teams en ben je verplicht op topniveau te functioneren. Hoe goed jouw fysiek ook is, of hoe mentaal sterk je voor jezelf bent, teamwerk is nog een heel ander paar mouwen. Hiervoor zijn de groepslessen ideaal. Je leert samenwerken met verschillende mensen in allerlei disciplines zoals; kracht, uithouding, militaire bootcamp training. In de problemen komen ondanks perfecte voorbereiding van jezelf maar een fout van een ander is mentale weerbaarheidstraining van een heel ander niveau. Ook deze uitdagingen worden getraind in de groepslessen. Je moet ook geen überfysiek hebben voor deze groepslessen. Het gevarieerde aanbod van beginners en gevorderden is wat de lessen net interessant maakt waarbij beginners verder geholpen worden door gevorderden en gevorderden leren wat het wil zeggen om een team te sturen.

Zowel personal training als groepslessen kunnen je helpen om te groeien als persoon en naar een fysiek die wij tactical fit noemen. Bij interesse of vragen kan je ons steeds een email sturen op info@taktikalfitness.com 

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.