Battle Ready Class 003: samenvatting over de zwaarste trainingsdag in België

3 belsignalen en de magische woorden Battle Ready Secured later, konden de kandidaten het amper geloven. De derde editie van Battleready, beter bekend als de zwaarste trainingsdag in België zat erop. Van vrijdagavond op zaterdag was het Fort in Koningshooikt ofwel fort Knox omgetoverd tot een special forces opleidingskamp. 

Afzien, water, zweet en telefoonpalen...

De kandidaten waren zeer vroeg in de ochtend wakker gemaakt waarbij ze op een bepaalde tijd al hun kampeer materiaal netjes moesten inpakken en zich moesten aanmelden op de trainingsplaats. Vanaf dan was het afzien tot s'avonds of aan de bel trekken; dat was uiteraard geen optie.

1 dag special forces training voor iedereen

Shows zoals SAS who dares wins, kamp Waes,... zijn populairder dan ooit. Helaas kunnen weinigen  van de massale inschrijvingen meedoen met deze shows. Bij Taktikal Fitness Battleready krijgt iedereen die geen plaats had dus een kans om dit soort trainingen zelf te doen en zichzelf te testen. Battleready is dan ook een evenement waar de kandidaten vrijdagavond aankomen, en vanaf dan is alles mogelijk tot zaterdag +-19u.

Elk evenement is anders en op zijn eigen manier uniek. Hierdoor is het telkens opnieuw een verrassing voor de deelnemers. 


fitness event vlaanderen bel stoppen fort lier koningshooikt
Fysieke en mentale moeheid maken de bel er zeer aanlokkelijk uitzien

Het verschil met de echte Special Forces opleiding is dat tijdens een SF selectieproces kandidaten moeten afvallen. Drill instructeurs doen dan ook alles om je tijdens de gehele opleiding te laten opgeven. Battleready daarentegen draait om waarde creëren voor de deelnemers. Onze drill instructeurs brengen je in confrontatie met jezelf, tot op het uiterste van je kunnen en helpen je met het doorbreken van zelfopgelegde grenzen. 

training fort koningshooikt lier nijlen event
Kandidaten weten ondertussen dat het menens is en dat de eerste zonnestralen nog steeds niet schijnen

The grinder

Net zoals bij de BUDS opleiding van de Navy seals heeft Battleready zijn eigen grinder en grinder workouts. Op deze betonnen vloer persen de kandidaten een onnoemelijk aantal push ups, squats, flutter kicks en andere bodyweight oefeningen uit onder alziend oog van de instructeurs. Op de grinder voel je je langs alle kanten bekeken en je kan op elke moment belegerd worden door een emmer water die je miserabel nat maakt. Opeens is het duidelijk waarom the US Navy Seals het motto hebben; the only easy day was yesterday.Obstakel lopen te Lier
Creatief obstakel lopen te Lier

Devil run: obstakel parcous, maar net een tikkeltje anders!

Obstakel lopen zijn populairder dan ooit; Spartan Race, Spartacus race, Titan run etc. zijn in no-time uitverkocht. Deze runs zijn echter evenzeer deel in een Special Forces opleiding met grote verschil dat je moet samenwerken als een team. Zo was ook onze eigen Devil Run een onderdeel van Battle Ready waarbij kandidaten moesten samenwerken niet genadeloos afgestraft te worden door de verschillende objecten die ze moesten meenemen. Net zoals in de teams staat teamwerk centraal en het is verbazendwekkend hoe snel en goed mensen kunnen samenwerken in erbarmelijke omstandigheden.


wandelen in lier / koningshooikt hiking
We zijn er bijna, maar nog niet helemaal...

De mooiste wandeling in Lier / Koningshooikt

Maar dan met een rugzak, inclusief kettlebell van 20kg. En verschillende uitdagingen onderweg. Soms hoeven oefeningen niet intensief te zijn, soms kan het de duur van de oefeningen zijn. En in het geval van onze mars door de bossen en velden van koningshooikt; beide. 

Oldschool krachttraining powerlifting overhead bodybuilding crossfit
Kandidaten weten waarom we niet langer houten telefoonpalen gebruiken


LOGPT

Soms is een discipline wat meer gevreesd dan een andere; ééntje die niemand onberoerd laat is LOGPT. Ook hier werd een houten telefoonpaal voorzien de kandidaten met een +- 50 minuten durende sessie werden de schouders, borst, core spieren al snel omgetoverd tot een hoopje ellende. Gelukkig hadden we Old misery thuisgelaten.


fitness event in lier voltooid
Winnaars

De kandidaten rillen nog na; het event is ten einde. Na ongeveer 11uur mentaal en fysiek op de rooster gelegd te zijn zit het er eindelijk op. De lessen die ze opgestoken hebben, het verschrikkelijke gevecht tegen opgeven... niemand zal hen snappen als ze het met werkcollega's, familie zelfs vrienden over hebben. Enkel de drillinstructeurs want die weten wat het is. Een terechte overwinning op zichzelf waar ze vol trots op mogen terugkijken. Dat en die medaille waarop hun klasnummer geregistreerd staat.


Ps. Battleready is een losstaand evenement dat ook voor teambuilding en groepen georganiseerd kan worden. Contacteer ons voor meer informatie.

Een reactie posten

gecertificeerd personal trainer nasm certified pt Pnoe metabolic testing metabolische sport test logo
Copyright © Taktikal Fitness - Home of the warrior athlete.